Birk møder Birk, i Polen

Nå, natten på luftfartsmuseet forløb begivenhedsløst, og næste morgen trillede vi en kort tur til en nærliggende sø, hvor gåturen blev spliffet op af en havørn, tusind misteltenen og kunst på de ellers lidt triste elskabe m.v. 

Målet for dagen var at nå Polen. Undervejs gjorde vi holdt i Everswalde, hvor Europas største guldskat blev fundet, og er udstillet - desværre var museet gået til frokostpause, så vi måtte nøjes med en lokal döner (noget Tyskland som regel er mestre i) og en opsupplering af bestikskuffen i nærmeste genbrugs.

Herfra kørte vi non-stop over den polske grænse, til Zagan. Polske veje har en overraskende positiv søvndyssende effekt på Birk - det sætter vi stor pris på!
I Zagan foreslog Park4Night os at gøre holdt på en nedlagt Motocross-bane. 
Som nedenstående billede viser, var den ikke helt så tilgængelig som håbet - så efter at have fået os fri af suppedasen, gjorde vi holdt langs vejen i stedet, og krydsede fingre for ikke at blive smidt væk.

Næste morgen kørte vi videre mod Wroclaw, efter et lidt sløjt første-forsøg på surdejsbrød i omnia ovnen (bedre held næste gang). Undervejs stoppede vi ind i Lubin, og fik en lækker lokal is (turens første, men helt sikkert ikke sidste)
Vi havde en aftale om at ses med Birks navnefrænde, store-Birk, og vi fik den skønneste guidede privat-tour igennem Wroclaws veganske spisesteder og smukke bygninger.
Aftenens overnatningssted var en campingplads lidt uden for byen, for vi trængte efterhånden til et bad, og frisk vand på tanken.
Pladsen lå i lidt skumle omgivelser, men campingfader var en super flink fyr, og vi havde en dejlig nat, og morgen på pladsen.

Rene, glade, og 40 kr. I hævegebyr fattigere, er Wildma nu trillet videre i retning Slovakiet, hvor vores kammerat Jakob har anbefalet en campingplads.
I nat sover vi på den skønneste naturplads langs en flod, med udsigt til et flot gammelt kloster. 
Vejret bliver bedre dag for dag, så vi er nu oppe på 17 grader og solskin - og grillen var ude til aftensmad for første gang.

Vi glæder os til at opleve næste land.
Kryds fingre for surdejsbrød forsøg no. 2 imorgen!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Balkan-turen i tal og tanker

Barnedåb, og kurs syd-østpå

Skabelsesberetningen